diumenge, 29 de gener del 2012

Risotto de "xampis"

Benvinguts al blog de cuina de Can Misèries!


Ara que just fa un any que vivim junts al pis hem decidit endinsar-nos en una nova aventura, fer un blog de cuina per tal de poder compartir les nostres receptes. Intentarem fer receptes fàcils, econòmiques i sobretot per a llepar-se els dits. Aquí us deixem la nostra primera creació, risotto de xampinyons.

Risotto de xampinyons


Ingredients per a 4 persones
- 4 tassetes d'arròs
- Una safata de xampinyons
- 2 cebes
- 100 g de parmesà
- 1 litre de brou de pollastre
- 1 ampolla de sidra
- 2 dents d'all
- oli, sal i pebre


Preu aproximat: 6-8 euros 




El risotto és un plat molt gustós i agraït, doncs admet tot tipus de variacions sobre la recepta que li donaran tocs diferents i us permetran cuinar-lo moltes vegades sense repetir sempre el mateix. Així ho podem fer amb altres tipus de bolets, amb verdures, amb sèpia i amb gairebé qualsevol cosa que us vingui al cap. Això sí, s'han de respectar una regla fonamental: s'ha de menjar recent fet! Per tant, si el feu per convidats, o bé són perfectament puntuals, o bé són de confiança i teniu el sofregit preparat abans per quan ells arribin fer la cocció de l'arròs.

Primer de tot tallem l'all i les cebes a trossets ben petits i els col·loquem en una cassola amb un bon raig d'oli.
No hem de tenir pressa i hem de deixar que quedi ben dauradet, que serà el secret per a què després no trobem els trossos barrejats amb l'arròs. Sal-pebrem al nostre gust i per altra banda posem a escalfar el brou de pollastre.

Seguidament afegirem l'arròs i el fregirem un minut amb la ceba, sense deixar de remoure'l per a que no s'enganxi. A continuació posarem els xampis tallats a làmines i afegirem mig got de sidra. Si no us agrada la sidra hi podeu posar qualsevol vi blanc o cava. Quan s'hagi begut el líquid, anirem afegint el brou de mica en mica tot controlant el temps de cocció. D'aquesta manera no ens equivocarem amb la quantitat de líquid que necessitem. Després de 15 minuts l'arròs ja gairebé és cuit, així que afegirem brou per última vegada o si encara queda molt suc no n'afegirem més. És el moment d'afegir el formatge (més o menys la meitat, 50g), remoure, tapar i apagar el foc. Deixarem que reposi 2-3 minuts abans de servir.

A taula el servim amb més parmesà per sobre i l'acompanyem amb la sidra/vi blanc que hem fet servir per a coure'l ben fresquet.

Que vagi de gust (Alerta que crema)!


2 comentaris:

  1. Benvinguts a la comunitat blocaire. Espero que feu molts plats i ens ensenyeu moltes coses noves.
    Jo no he fet mai rissoto però em sembla que ja ha arribat el moment. Amb la vostra recepta, es clar.

    ResponElimina
  2. Ei! Té molt bona pinta aquest blog!! L'anirem seguint, i provant les receptes, clar! Esperem que en pengeu sovint!!!

    ResponElimina