Ingredients per a 4 persones:
- 500 g de bacallà esqueixat
- 20 anxoves
- 200 g de tonyina
- 100 olives negres
- 1 escarola
- 4 tomàquets ben madurs
- 1 cabeça d'alls
- 20 g avellana torrada
- 20g ametlla torrada
- oli i sal
Preu aproximat: 12-14 euros
- 500 g de bacallà esqueixat
- 20 anxoves
- 200 g de tonyina
- 100 olives negres
- 1 escarola
- 4 tomàquets ben madurs
- 1 cabeça d'alls
- 20 g avellana torrada
- 20g ametlla torrada
- oli i sal
Preu aproximat: 12-14 euros
Feia molt de temps que teníem ganes de provar de fer romesco casolà, doncs és una de les nostres salses preferides. Tot i que lliga molt bé amb molts plats diferents i ben variats, avui nosaltres ho farem amb l'amanida estrella de Can Misèries: L'amanida de xató o xatonada.
Per fer el Romesco escalivarem al forn els tomàquets i els alls. Els tomàquets els hi farem un petit tall en forma de X a la part superior, per a que després sigui més fàcil treure la pell. Els alls directament posarem la cabeça sencera. Un raig d'oli i al forn a 200º uns 25-30 minuts ( com sempre, depèn del forn!). Un cop escalivat eliminem les pells i les llavors dels tomàquets i posem tota la carn al recipient de la batedora. Traiem la pell dels alls també i els col·loquem amb els tomàquets. Afegim les ametlles i avellanes, a les que haurem tret prèviament la pell, i un bon raig d'oli. Millor començar amb poc oli i depenen de la textura que vulguem aconseguir afegir-ne més o menys.
Per muntar el plat comencem amb l'escarola que hem netejat amb aigua abundant i tallada. A sobre col·locarem les tires de bacallà, nosaltres les tallem ben finetes per a que sigui fàcil de menjar. Entre algunes tires de bacallà hi col·locarem les anxoves i al mig damunt de tot posarem la tonyina. Un grapat d'olives negres d'Aragó i el romesco. A taula hem de portar més romesco i oli per a que cadascú es posi la quantitat que desitgi.
Com en tota amanida o plat on els ingredients siguin crus, la qualitat del menjar marcarà la diferència entre un bon plat i un de deliciós. Nosaltres quan es tracta de xatonada anem al bacallaner de confiança per comprar el bacallà, les anxoves i les olives negres! Que vagi de gust.
OHHHH, la xatonada és un dels meus plats favorits!!!! Adoro aquesta salsa!!!! la faig molt similar, així que ha d'estar fantastica...mira ara me'n menjaria un bon plat!
ResponEliminaBona recepta !!!!
ResponEliminaUn plat molt de per aquí al tarragonés, a banda que ens agrada molt el xató, casi tant com el vostre blog! jeje!!
ResponEliminaPEr això a partir d'ara us seguirem i abanda us hem deixat un regalet al nostre blog:
http://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
Petunets!!
Una recepta molt bona!!! m'agrada molt el vostre blog!
ResponEliminaPetonets
Què bo! Quin bacallà i quina salsa! Ja és veu que ha d'estar boníssim!!!
ResponEliminaPetons
Conxita
Una receta que me gusta mucho y la preparo algunas veces.
ResponEliminaY he de reconocer que la vuestra tiene una pinta buenísima!!!
Gracias por pasaros por nuestro blog, ya ves que nosotras también nos gusta visitar y saludar a las buenas cocineras/os.
Petons.
L'amanida que més m'apassiona!!! i amb aquest xató fet amb tant de carinyu deu estar esplèndida....
ResponEliminaPetons guapos!
Nos gusta muchisimo y casi nunca me acuerdo de hacerla.
ResponEliminaOs ha quedado estupenda.
Un abrazo.
Muy buena!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es
A Can Misèries no s'estan de res. Amb un xató així és per a fer-vos l'onada (així es diu en català?).
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Tots els ingredients d'aquesta amanida m'encanten, així que segur que la trobo bonissima.
ResponEliminapetons
Boníssima xatonada!
ResponElimina