Ingredients per a 4 persones:
- 20 làmines de pasta per a lasanya
- 400g xampinyons
- 400g d'espinacs
- 2 carbassons
- 2 ceba
- 2 dents d'all
- 100g de formatge ratllat
- 200 ml de llet
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de mantega
- nou moscada oli, sal i pebre
Preu aproximat: 8 euros
- 20 làmines de pasta per a lasanya
- 400g xampinyons
- 400g d'espinacs
- 2 carbassons
- 2 ceba
- 2 dents d'all
- 100g de formatge ratllat
- 200 ml de llet
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de mantega
- nou moscada oli, sal i pebre
Preu aproximat: 8 euros
Aquesta setmana us proposem un plat excel·lent per menjar verdures, que juntament amb la pasta i el formatge és una font d'energia excel·lent per a tot el dia. Tot i que porta una mica de feina, en podem fer una bona plata, ja que es conserva fantàsticament bé per a portar al "tupper".
Nosaltres hem decidit fer una lasanya de tres capes diferents. Així que per començar hem cuinat a tres paelles diferents els ingredients dels tres nivells. Pel de baix, hem posat ceba i carbassó, que hem tallat a trossos ben petits i sofregit en oli fins que han estat cuits. Al pis de mig xampinyons, també tallats ben finets i sofregits a la paella. I finalment al tercer pis espinacs. Per a fer els espinacs hem sofregit primer uns alls, després afegit i cuinat els espinacs i, quan ja eren cuits, afegit una mica de llet per a que quedessin més esponjosos.
A banda, hem preparat la pasta. Hem posat aigua a bullir i hem col·locat les làmines 15 minuts tal i com indicaven les instruccions del paquet. Després les hem retirat a un bol amb aigua fred per a tallar l'ebullició i reservar.
Abans de muntar el plat preparem també la beixamel. Posem la cassola antiadherent al foc i desfem la mantega. Quan ja està desfeta afegim la farina i remenem fins que quedi una "piloteta". A partir d'aquí, amb el foc suau anem afegint poc a poc la llet mentre no parem de remenar amb la cullera de fusta. Hem de tenir cura que no quedin grumolls i tot quedi ben lligat. Quan aconseguim la quantitat i textura que volem, posem el pebre i la nou moscada.
Per muntar, a la plata de vidre col·loquem una mica de beixamel al fons ben escampada i una primera capa de pasta. Posem la ceba i el carbassó, juntament amb el líquid que hagi quedat de la cocció. Capa de pasta i els bolets a sobre, i altra cop capa de pasta i els espinacs. Acabem amb una última capa de pasta, beixamel per cobrir per sobre i els costats i formatge ratllat.
Posarem el forn a 200º durant 10 minuts, i després gratinarem els últims 3 minuts per a torrar una mica el formatge. Amb aquesta entrada participem a la recepta del 15 del mes de novembre que tracta de bolets. Que vagi de gust!
Una mica de feineta,no? Però el resultat té una pinta excel·lent, ara mateix en menjaria un bon tros.
ResponEliminaPetons
Conxita
Mira que me gusta este tipo de lasanya, llena, te hacen quedar como una reina y esta buenísimo!!!
ResponEliminaUn beso.
Una lasanya moooolt saludable!!! Visca la verdura!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Una gran lasanya!! bona i saludable!!!
ResponEliminaFantàstica recepta! No tot han de ser carns...
ResponEliminaUna abraçada!
A la cuina, si ha de quedar bo, no fa peresa res...
ResponEliminaNani
Les lassanyes vegetals són la nostra perdició, aquesta ha de ser una delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Jo també he fet lassanya, aquesta vostra té molt bona pinta.
ResponEliminaLa lassanya és fantàstica!!! quin bon apat que us heu preparat..si dona feina però es feina agraïda doncs fa un dinar boníssim!!!!!
ResponElimina