dissabte, 1 de desembre del 2012

Peus de porc

Ingredients per a 2 persones:
- 2 peus de porc cuits partits per la meitat
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 4 dents d'all
- 150 ml de tomàquet fregit
- 10 avellanes
- 10 ametlles
- julivert
- farigola i romaní
- pebre, sal i oli

Preu aproximat: 4 euros


Avui presentem una recepta molt econòmica que demostra una vegada més que per un bon preu podem fer uns plats excel·lents, Els peus de porc són un plat molt saborós i que un cop et decideixes a provar segur que t'agraden.

Nosaltres hem fet la recepta de partida amb un peus de porcs ja cuits, els podeu trobar a la majoria de carnisseries, cansaladeries o supermercats envasats al buit. Si voleu comprar-los en cru, primer els haureu de bullir en aigua amb sal durant unes dues hores.

Comencem tallant la pastanaga a trossos molt petits i sofregint-la a una cassola amb aigua. Continuem amb el pebrot verd, la ceba i els alls. Ho sofregim tot fins que sigui ben cuit. Afegim el tomàquet fregit. Després afegim els peus de porc a sobre, un bon raig de cognac i un got d'aigua. Sal-pebrem tot plegat, posem uns branquillons de romaní i farigola frescos i tapem per a deixar coure.

Mentrestant fem una picada amb all, avellanes, ametlles i julivert, que afegirem aproximadament quan ja portin 45 minuts coent, i ho deixarem 15 minuts més. Retirem i servim en un plat. Podem passar la salsa per la batedora per aconseguir una textura homogènia o, com nosaltres, servir-ho directament. Bon profit!

4 comentaris:

  1. que bons amb les herbetes, jo sempre aprofito els que poso al caldo per després fer-los guisats

    petons

    ResponElimina
  2. Bo i barat. Una recepta que haurem de fer.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  3. És la combinació perfecte. Bon preu i bona presència... això s'ha de tastar!

    ResponElimina