Ingredients per a 6 persones:
- 1 carabassó
- 1 pebrot verd
- 3 tomàquets
- 2 carxofes
- 1 ceba
- 6 faves
- 6 mongetes tendres
- 2 botifarres
- 6 tasses d'arròs
- brou de pollastre
- oli, sal i pebre
Preu aproximat 8 €
Que vagi de gust! Ens estrenem amb aquesta recepta en el recull de receptes de la recepta del 15!
- 1 carabassó
- 1 pebrot verd
- 3 tomàquets
- 2 carxofes
- 1 ceba
- 6 faves
- 6 mongetes tendres
- 2 botifarres
- 6 tasses d'arròs
- brou de pollastre
- oli, sal i pebre
Preu aproximat 8 €
Avui fem una recepta típica de dinar dels diumenges a casa meva (Oriol) de tota la vida. Una d'aquelles receptes de la mama, que sense elles no faríem res! Un arròs de verdures que és ben sa i gustós, i amb una mica de botifarra per donar-li alegria i que el plat sigui complet. Així doncs, si fem un bon aperitiu, el plat pot ser únic. Avui li hem posat molta verdura: la del sofregit habitual (pebrot, ceba i tomàquet) i de més original (carabassó, carxofes, mongeta verda i faves tendres).
Per començar posem al recipient adequat, nosaltres ho hem fet a una cassola de fundició que reparteix bé l'escalfor) un raig d'oli i hi afegim el pebrot verd trossejat. A continuació, quan ja comenci a agafar color afegim la ceba i la botifarra. Tot ben trossejat. Seguim amb les mongetes i el carabassó.
Després afegim les carxofes, de les qual hem eliminat les fulles més exterior i les puntes per a que es pugui menjar fàcilment la part tendre i per últim les faves i el tomàquet. El nostre truquet per la sal és anar afegint per polsims amb cada ingredient la quantitat que hi posaríem si només cuinéssim aquell ingredient. Així ens evitem el risc de posar-ne massa o d'equivocar-nos gaire, com sempre, el millor és posar-ne menys que massa.
Un cop tota la verdura ja és cuita, afegim l'arròs (una tassa per persona) i all i julivert picat. En paral·lel hem escalfat brou de pollastre en un bol el qual afegim en proporció de dues tasses a una, més una de propina.
Deixem coure 15-18 minuts i reposar 2 minutets abans de servir a taula.
Que vagi de gust! Ens estrenem amb aquesta recepta en el recull de receptes de la recepta del 15!
O sigui que és recepta típica de diumenge? Demà en fareu? Doncs a les 2 ens teniu a casa vostra amb les postres! jejeje Qujina pinta nois!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar, ens encanta veure cares noves pel 15!
Petonets
Sandra
Molt bó aquest arrós . Te molt bona pinta.
ResponEliminaPetons I benvinguts a aquest mont ..............i aneu amb compte que enganxa .
Moltes gràcies per la vostra recepta, m'agradat molt.
ResponEliminaPetonets
Molt gustós aquest arros amb verdures i botifarra... m´encanta!!! petons,
ResponEliminaQuina bona proposta, arros i butifarres... m'encanta!
ResponEliminaOstres, quina delícia d'arrosset. Té una pinta fabulosa i amb la botifarra deu estar per sucar-hi pa! Una proposta que m'encanta.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Marina Xocolata Desfeta
Em sembla que ja tinc plat per diumenge que ve: Arròs de verdures amb botifarra. És una bona idea. Gracies per la recepta.
ResponEliminaPetons
Conxita
Carai quina pinta tan bona que fa!! Petons
ResponEliminahola, he arribat a la vostre cuina per la recepta del 15, veig que fa poc que teniu el bloc, us desitjo molta sort
ResponEliminaptns