dijous, 7 de juny del 2012

Barreja de pèsols i faves amb calamars

Ingredients per a 4 persones:
- 500 g faves
- 500 g pèsols
- 500 g calamars petits
- alls tendres
- 2 cebes tendres
- romaní i llorer
- oli, sal i pebre

Preu aproximat: 10-12 euros



Avui fem un plat amb els productes de la temporada, encara que ja és cap al final, doncs el moment de recolecció dels pèsols, faves i alls tendres és cap al maig. Tots aquests productes els lligarem amb el mar a través dels calamars, i ja veureu com el resultat val la pena!

En primer lloc netegem els alls tendres i els tallem a trossets, aprofitant bona part del brot verd de l'all. Els posem a una cassola amb una mica d'oli. Mentre comencen a enrossir-se, tallem en juliana un parell de cebes tendres i tambés les afegim. Mentre fem el sofregit, tenim de temps de preparar pèsols i faves si les hem comprat fresques dins la baina. A més, hem de netejar també els calamars.

Quan la ceba ja sigui ben feta afegim els calamars i els deixem coure per a que vagin traient el suc. passats uns 5 minuts afegim la barreja de pèsols i faves en les proporcions que preferim, nosaltres hem fet 50-50, i afegim aigua. Depenen de si ens agrada que la recepta tingui o no tingui suc, afegirem un o dos gots d'aigua. Provem de sal i rectifiquem.

Deixem coure tot junt a foc suau entre 20 i 30 minuts i ja podem estar preparats per gaudir d'un bon plat, que no necessita de gaires acompanyaments, al ser molt complet i gustós. Bon profit!

1 comentari:

  1. Esto tiene una pinta excelente. Creo que cuando era chaval mi tía nos hacía un plato parecido. Contundente y directo al paladar.
    Saludos desde Waterbridge y feliz fin de semana.

    -Andy-

    ResponElimina