dimecres, 1 d’agost del 2012

Empanada Gallega

Ingredients per a 6 persones:
- 3 cebes
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets
- 350 g tonyina
- 500g farina
- 200ml aigua
- 1 ou
- 1 sobre de llevat
- sal, sucre i oli

Preu aproximat: 8 euros



Avui fa aproximadament un any vam anar amb uns amics a fer el camí de Sant Jaume. Va ser una experiència molt maca i que ens va agradar molt en tots els sentits. Fas esport, coneixes gent, fas un bon tast de la gastronomia local i sobretot tens temps per gaudir de la natura i els amics relaxadament. Per celebrar-ho l'altre dia vam fer un sopar amb els companys de camí amb especialitats gallegues, entre elles una de les més famoses i que més ajuda a recuperar després d'un dia d'esforç de camí: una empanada.

Primer de tot farem el farcit. Tallem els pebrots a quadradets petits i els posem en una paella amb oli abundant. Seguim tallant la ceba també a trossets petits i l'afegim. És important que l'oli sigui abundant perquè després tot quedi ben fregit i gustós. No patiu que l'excés d'oli perquè l'aprofitarem després. Quan el pebrot i la ceba estan a mitja cocció afegim el tomàquet i rectifiquem la seva acidesa amb una mica de sucre, afegim també una mica de sal. Un cop fregit ho deixem refredar.

Per fer la massa col·loquem la farina, el llevat i l'aigua en un bol i afegim l'oli del fregit que ens donarà la textura adequada a la massa i ens aportarà el gust del farcit. Ho amassem bé amb les mans, tapem i deixem reposar durant una hora tot esperant que la llevadura faci el seu efecte.

Un cop la massa hagi pujat, la partim en dues parts una per a la part superior i l'altra per a  la inferior. Allisem la massa amb l'ajuda d'un corró intentant que quedi quan més fina millor. Col·loquem la massa sobre la safata del forn i hi afegim el farcit juntament amb la tonyina. Amb molta cura col·loquem l'altra part de la  massa a sobre i segellem els costats. Amb un tros de massa que hem reservat fem unes tires finetes a mode de decoració, pintem la superfície amb ou i al forn uns 30 minuts.

Esperem que us agradi!

2 comentaris:

  1. Va quedar exquisida! Però... i si la tonyina l'afegíssim durant el sofregit? Quedaria amb un gust diferent o no es notaria? S'haurà de provar!

    ResponElimina
  2. No va ser en aquest sopar(perquè jo no he fet mai el camí de Sant Jaume) però en una altra ocasió vaig provar la vostra empanada i puc dir que és la millor empanada que he menjat, de categoria!
    Petons
    Conxita

    ResponElimina