Ingredients:
- seitons frescos
- sal
- vinagre de vi blanc
- all
- julivert
Preu aproximat: 3 euros
- seitons frescos
- sal
- vinagre de vi blanc
- all
- julivert
Preu aproximat: 3 euros
Aquests darreres setmanes no hem pogut fer moltes entrades perquè hem estat molt enfeinat, però intentarem mantenir la freqüència. Avui fem un plat d'aquells que entren per la vista: seitons en vinagre!
És molt fàcil, com tot a la vida només necessita d'una mica de paciència. Ara a l'estiu, per fer un bon aperitiu és un èxit assegurat. Per fer-lo primer de tot cal netejar bé els seitons. Eliminarem el cap i traiem les vísceres i l'espina. Ho farem sota un bon raig d'aigua per a que no quedi sang, i anirem amb cura de deixar els dos filets units amb la cueta. Després col·loquem els seitons a un bol i els congelarem 48 hores per evitar qualsevol risc d'anisakis.
Descongelem al cap de dos dies i preparem en una safata una barreja de vinagre blanc i sal grossa. Cal posar suficient vinagre per cobrir completament els seitons, i un parell de cullerades de sal. Deixem macerar unes 12 hores aproximadament.
Finalment, traiem els seitons i assequem una mica el vinagre per introduir-los al plat on farem la presentació. Els ruixarem amb un raig generós d'oli d'oliva verge i all i julivert picadets ben fins.
Per acompanyar aquests dies de calor, amb una bona cervesa fresca. Bon profit!
Una receta muy rica para un aperitivo, buenísima como todas las vuestras.
ResponEliminaUn beso.
Vosaltres ho heu dit: amb una dosi de paciència, un èxit assegurat. Si es congelen no perden textura? Ja sé que l'anisakis és força malxinat...
ResponEliminaNosaltres els vam congelar un cop nets i la veritat és que van quedar perfectes exactament iguals que com es feien abans quan no es tenien tant en compte aquestes coses de l'anisakis.
ResponEliminaHo tindré molt en compte :-)
Elimina