dilluns, 9 de juliol del 2012

Seitons en vinagre

Ingredients:
- seitons frescos
- sal
- vinagre de vi blanc
- all
- julivert

Preu aproximat: 3 euros


Aquests darreres setmanes no hem pogut fer moltes entrades perquè hem estat molt enfeinat, però intentarem mantenir la freqüència. Avui fem un plat d'aquells que entren per la vista: seitons en vinagre!

És molt fàcil, com tot a la vida només necessita d'una mica de paciència. Ara a l'estiu, per fer un bon aperitiu és un èxit assegurat. Per fer-lo primer de tot cal netejar bé els seitons. Eliminarem el cap i traiem les vísceres i l'espina. Ho farem sota un bon raig d'aigua per a que no quedi sang, i anirem amb cura de deixar els dos filets units amb la cueta. Després col·loquem els seitons a un bol i els congelarem 48 hores per evitar qualsevol risc d'anisakis.

Descongelem al cap de dos dies i preparem en una safata una barreja de vinagre blanc i sal grossa. Cal posar suficient vinagre per cobrir completament els seitons, i un parell de cullerades de sal. Deixem macerar unes 12 hores aproximadament.
Finalment, traiem els seitons i assequem una mica el vinagre per introduir-los al plat on farem la presentació. Els ruixarem amb un raig generós d'oli d'oliva verge i all i julivert picadets ben fins.

Per acompanyar aquests dies de calor, amb una bona cervesa fresca. Bon profit! 

4 comentaris:

 1. Una receta muy rica para un aperitivo, buenísima como todas las vuestras.
  Un beso.

  ResponElimina
 2. Vosaltres ho heu dit: amb una dosi de paciència, un èxit assegurat. Si es congelen no perden textura? Ja sé que l'anisakis és força malxinat...

  ResponElimina
 3. Nosaltres els vam congelar un cop nets i la veritat és que van quedar perfectes exactament iguals que com es feien abans quan no es tenien tant en compte aquestes coses de l'anisakis.

  ResponElimina