Ingredients per a 4 persones:
30 carxofes petites
500g de cloïsses
1/2 l d'oli
1 pebrot verd
2 cebes
2 dents d'all
Preu aproximat: 6-8 euros
30 carxofes petites
500g de cloïsses
1/2 l d'oli
1 pebrot verd
2 cebes
2 dents d'all
Preu aproximat: 6-8 euros
La carxofa és la nostra verdura favorita. A la brasa, al forn, en truita, arrebossada... hi ha mil maneres de preparar-la i sempre surten boníssimes! Nosaltres avui les hem fet d'una manera que no havíem fet mai: confitades.
Primer de tot preparem les carxofes, extraiem les fulles exteriors fins a que arribem a la part tendra. Amb un ganivet tallem les puntes de les fulles que han quedat i la part exterior del cor. Ho anem fent d'una en una i les posem en un bol d'aigua per a rentar-les bé i també evitar que ennegreixin. Un cop fet amb totes les assequem bé i les posem en una cassola cobertes d'oli. Ho posem a foc ben baix sense deixar que arribi a fregir (sense que surtin bombolletes). Ho deixem ben bé 1 hora.
Per altra banda preparem un sofregit d'all, pebrot verd i ceba en una paella gran, a foc suau i fins que sigui ben cuit tot plegat. Afegim les carxofes confitades a la paella d'una en una, amb cura d'extreure l'excés d'oli. Afegim les cloïsses, que prèviament haurem posat a la nevera en un bol amb aigua i sal per a eliminar la possible sorra. Tapem la paella i ho posem al foc fins que s'obrin bé les cloïsses. El plat ja és llest per servir. Que vagi de gust!
Aquest plat deu ser deliciós: carxofes i cloïsses, aquesta combinació no pot fallar.
ResponEliminaPetons
Conxita
Mira que no he probado esta combinación y me parece deliciosa, tomo nota que seguro que las prepararé ya mismo.
ResponEliminaPetons.