diumenge, 3 de febrer del 2013

Tartar de Tonyina

Ingredients per a 2 persones
- 200g de tonyina vermella
- 1/2 alvocat
- 8 olives verdes
- 1 ceba tendra petita
- 1/2 llimona
- 5 cullerades de salsa de soja
- sal, pebre i oli

Preu aproximat: 6-8 euros



Moltes vegades mengem plats exòtics i deliciosos quan anem a restaurant, i en canvi a casa només cuinem coses ràpides i fàcils de fer. Però no pensem que es poden fer les dues coses: cuinar fàcil i que el resultat sigui una delícia! Avui us proposem una cosa ben senzilla, tartar de tonyina, l'ideal que no pot faltar a un bon pica pica!

La clau del plat és la matèria prima, així que nosaltres hem anat al mercat a comprat un tall de tonyina vermella fresca que entrava pels ulls. Després l'hem congelat com sempre fem quan es tracta d'un plat de peix cru, per evitar l'annisaki. 24 hores al congelador i una nit a la nevera per a tornar a tenir-la a punt. La netegem amb aigua abundant i l'assequem amb l'ajuda d'un drap de cuina net o de paper absorvent. Enretirem els trossos de pell, espines o tendrums que hi trobem per assegurar-nos que no ens molestarà res quan ho posem a la boca i ho tallem a daus petits.

Per altra banda en un bol preparem el marinat de Can Misèries (amb olives, que no falten mai a casa nostra!): piquem una ceba tendra petita (o mitja de gran) molt fina, pelem i piquem 6 o 8 olives també ben a trossets ben petits, afegim 5 cullerades de salsa de soja, un raig d'oli, sal i pebre. Ho remenem bé i hi afegim els daus de tonyina. Hi posem el suc d'un quart de llimona, ho barregem amb cura amb una cullera i ho deixem a la nevera durant 1 hora. 

Pelem i tallem a quadradets l'alvocat, ho barregem amb els suc d'un altre quart de llimona i ho col·loquem a un motlle rodó d'emplatar. Afegim el tartar per sobre i treiem el motlle. Acompanyem amb unes bones torradetes i a gaudir. Bon profit!

8 comentaris:

  1. Aquesta recepta me la guardo per quan trobi una tonyina com la que heu preparat vosaltres, ha de ser exquisida!

    ResponElimina
  2. Un tartar con muy buena pinta, delicioso.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Avui et mereixes un 10! És que m'agrada moltíssim ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Molt interessant això de congelar el peix per evitar l'anisakis perquè sempre em fa una mica de por menjar el peix cru i en canvi el trobo boníssim. Ja he pres bona nota.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  5. caram, quina varietat de receptes bones que teniu al blog.
    Em quedo de seguidora i us convido a visitar el meu, un bloc de receptes casolanes, senzilles i de sempre.
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Aquesta base d'advocat és el complement ideal!!! a mi em passa el mateix, a casa no faig mai tàrtars...m'ho hauré de plantejar!

    ResponElimina