Ingredients per a 6 persones:
- 16 làmines de pasta
- 600 g de carn picada de vedella i porc
- 500 ml de tomàquet fregit
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 50 g olives negres
- 25 g de tàperes
- 300 ml llet
- farina
- nou moscada
- sal, orenga, pebre i oli
Preu aproximat: 8-10 euros
Avui preparem un plat molt molt fàcil, que a més a més es pot cuinar amb antelació si tenim convidats i escalfar a l'últim moment. A més a més, pels que mengem de tàper entre setmana és fantàstic perquè si ens en sobra ho podem congel·lar i guardar per un altre dia, mantenint tot el seu gust i textura perfectament.
Per començar preparem el sofregit començant per les verdures de més dura a més tova: primer la pastanaga, després el pebrot verd, la ceba i finalment l'all. Ho haurem tallat tot ben fi per a no trobar-ho més tard i ho cuinarem uns 40 minuts per a què quedi ben fet. Llavors afegirem la carn salpebrada barrejada de porc i vedella i ho anirem remenant per a que s'esmicoli bé i quedin trossets petits ben repartits. Quan sigui cuit afegim el nostre toc especial, nosaltres hi hem posat tàperes, olives i orenga. Finalment hi posem el tomàquet fregit i deixem coure tot junt 5 minuts més.
Preparem la beixamel en una cassola a part, on hi posem l'oli primer (ens agrada més que amb mantega) la farina que deixem enrossir 2 minuts remenant bé per a que no es cremi i la llet poc a poc. Finalment una mica de nou moscada.
Lubriquem amb una mica d'oli el fons d'un recipient que pugui anar al forn i hi col·loquem una mica de beixamenl. Posem la primera capa de pasta i anem alternant capes de la carn que hem preparat amb capes de pasta. A nosaltres ens han sortit quatre pisos. Després de l'última capa de pasta, ho cobrim tot amb beixamel i formatge ratllat i ho posem al forn a 200ºC uns trenta minuts:
Com hem dit és una solució ideal per a qualsevol ocasió, ja que agrada a tothom i és molt fàcil. Bon profit!
- 16 làmines de pasta
- 600 g de carn picada de vedella i porc
- 500 ml de tomàquet fregit
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 50 g olives negres
- 25 g de tàperes
- 300 ml llet
- farina
- nou moscada
- sal, orenga, pebre i oli
Preu aproximat: 8-10 euros
Avui preparem un plat molt molt fàcil, que a més a més es pot cuinar amb antelació si tenim convidats i escalfar a l'últim moment. A més a més, pels que mengem de tàper entre setmana és fantàstic perquè si ens en sobra ho podem congel·lar i guardar per un altre dia, mantenint tot el seu gust i textura perfectament.
Per començar preparem el sofregit començant per les verdures de més dura a més tova: primer la pastanaga, després el pebrot verd, la ceba i finalment l'all. Ho haurem tallat tot ben fi per a no trobar-ho més tard i ho cuinarem uns 40 minuts per a què quedi ben fet. Llavors afegirem la carn salpebrada barrejada de porc i vedella i ho anirem remenant per a que s'esmicoli bé i quedin trossets petits ben repartits. Quan sigui cuit afegim el nostre toc especial, nosaltres hi hem posat tàperes, olives i orenga. Finalment hi posem el tomàquet fregit i deixem coure tot junt 5 minuts més.
Preparem la beixamel en una cassola a part, on hi posem l'oli primer (ens agrada més que amb mantega) la farina que deixem enrossir 2 minuts remenant bé per a que no es cremi i la llet poc a poc. Finalment una mica de nou moscada.
Lubriquem amb una mica d'oli el fons d'un recipient que pugui anar al forn i hi col·loquem una mica de beixamenl. Posem la primera capa de pasta i anem alternant capes de la carn que hem preparat amb capes de pasta. A nosaltres ens han sortit quatre pisos. Després de l'última capa de pasta, ho cobrim tot amb beixamel i formatge ratllat i ho posem al forn a 200ºC uns trenta minuts:
Un plat molt bo i de dimenge
ResponEliminaBona setmana
Molt interessant, els plats que es poden preparar amb antelació per no haver d'estar a l'últim moment a la cuina quan es tenen invitats i poder estar per ells.
ResponEliminaM'apunto la lasanya com un d'aquests plats ideals quan es tenen invitats.
Petons
Que bueno y que rico se ve, uno de mis platos favoritos. Hemos coincidido en la receta, también tengo ahora puesta una receta de lasaya, pero algo diferente.
ResponEliminaBesos.
Un plat ben bo i d'aquells que es poden preparar d'un dia per l'altre, com bé dieu vosaltres.
ResponEliminaEl formatge semble de relleu a la meva pantalla.
Una abraçada,
Nani
Jo la vaig tastar. Crec que no vaig dir res en tot el dinar perquè no podia deixar de menjar!
ResponElimina