diumenge, 3 de març del 2013

Lasanya de carn

Ingredients per a 6 persones:
- 16 làmines de pasta
- 600 g de carn picada de vedella i porc
- 500 ml de tomàquet fregit
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 50 g olives negres
- 25 g de tàperes
- 300 ml llet
- farina
- nou moscada
- sal, orenga, pebre i oli

Preu aproximat: 8-10 euros


Avui preparem un plat molt molt fàcil, que a més a més es pot cuinar amb antelació si tenim convidats i escalfar a l'últim moment. A més a més, pels que mengem de tàper entre setmana és fantàstic perquè si ens en sobra ho podem congel·lar i guardar per un altre dia, mantenint tot el seu gust i textura perfectament.

Per començar preparem el sofregit començant per les verdures de més dura a més tova: primer la pastanaga, després el pebrot verd, la ceba i finalment l'all. Ho haurem tallat tot ben fi per a no trobar-ho més tard i ho cuinarem uns 40 minuts per a què quedi ben fet. Llavors afegirem la carn salpebrada barrejada de porc i vedella i ho anirem remenant per a que s'esmicoli bé i quedin trossets petits ben repartits. Quan sigui cuit afegim el nostre toc especial, nosaltres hi hem posat tàperes, olives i orenga. Finalment hi posem el tomàquet fregit i deixem coure tot junt 5 minuts més.

Preparem la beixamel en una cassola a part, on hi posem l'oli primer (ens agrada més que amb mantega) la farina que deixem enrossir 2 minuts remenant bé per a que no es cremi i la llet poc a poc. Finalment una mica de nou moscada.

Lubriquem amb una mica d'oli el fons d'un recipient que pugui anar al forn i hi col·loquem una mica de beixamenl. Posem la primera capa de pasta i anem alternant capes de la carn que hem preparat amb capes de pasta. A nosaltres ens han sortit quatre pisos. Després de l'última capa de pasta, ho cobrim tot amb beixamel i formatge ratllat i ho posem al forn a 200ºC uns trenta minuts:



 Com hem dit és una solució ideal per a qualsevol ocasió, ja que agrada a tothom i és molt fàcil. Bon profit!

5 comentaris:

  1. Un plat molt bo i de dimenge
    Bona setmana

    ResponElimina
  2. Molt interessant, els plats que es poden preparar amb antelació per no haver d'estar a l'últim moment a la cuina quan es tenen invitats i poder estar per ells.
    M'apunto la lasanya com un d'aquests plats ideals quan es tenen invitats.
    Petons

    ResponElimina
  3. Que bueno y que rico se ve, uno de mis platos favoritos. Hemos coincidido en la receta, también tengo ahora puesta una receta de lasaya, pero algo diferente.
    Besos.

    ResponElimina
  4. Un plat ben bo i d'aquells que es poden preparar d'un dia per l'altre, com bé dieu vosaltres.
    El formatge semble de relleu a la meva pantalla.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  5. Jo la vaig tastar. Crec que no vaig dir res en tot el dinar perquè no podia deixar de menjar!

    ResponElimina