dilluns, 18 de març del 2013

Risotto d'espàrrecs amb vieires

Ingredients per a 4 persones:
- 250 g d'espàrrecs
- 2 carxofes
- 2 cebes
- 2 grans d'all
- 1 got de vi blanc
- 400 ml de brou de verdures
- 4 tasses d'arròs 
- 150 g de formatge parmesà
- 4 vieires
- sal, oli, pebre, i julivert

Preu aproximat: 14 euros



Avui hem decidit provar un plat que fa temps que teníem entre cella i cella: les vieires. Fa temps en vàrem menjar a un restaurant fetes a la planxa, sense closca, i la seva carn ens va semblar un d'aquells petits plaers de la vida que un no es pot deixar perdre. Hem sondejat el mercat i hem vist que la millor opció era comprar-les congelades, tot i no ser tant espectacular com fresques, són bastant econòmiques i fàcils de trobar. Per a tenir un plat complert hem decidit fer de base un risotto suau, sense gustos molt forts, per acompanyar les vieires sense treure protagonisme.

Per fer el risotto comencem sofregint la ceba a una cassola a foc molt suau, amb oli i sal, durant 30 minuts fins que quedi ben dorada. La reservem a un costat i, a la mateixa cassola, hi posem els espàrrecs verds tallats a trossos petits ( de 2-3 cm). A foc viu els marquem per tots costats. Afegim les carxofes, que hem tallat a làmines ben fines després de treure les fulles exteriors i les puntes, ho deixem un minut. Afegim ara la ceba ja cuita i l’arròs, ho remenem durant 2 minuts per a que es barregi bé però no s’enganxi. Posem un got de vi blanc i, a mesura que es vagi bevent el líquid anem afegint brou de verdures. Rectifiquem de sal.

Quan el risotto porti 15 minuts al foc afegim per última vegada brou i hi posem el formatge, millor si és ratllat o en pols per a que es barregi més ràpid. Tanquem el foc i tapem, ho reservem tapat 5 minuts abans de servir per a que acabi de fer-se.
Aprofitem aquests 5 minutets per posar una mica d’oli a una paella i escalfar-la a foc viu. Quan sigui l’oli ben calent posem les vieires i les marquem 1 minut i mig per cada costat. Preparem el plat amb el risotto de base, i col·loquem les vieires a sobre. Decorem amb una mica d’oli de julivert (passat per la batedora). Esperem que us agradi!


5 comentaris:

  1. Les vieires són una delícia. Quan no en trobo de fresques les congelades fan molt bé el seu paper.
    Feliç primavera!
    Nani

    ResponElimina
  2. No he provat mai les vieires. Suposo que una bona manera de provar-les deu ser amb aquest rissotto.
    Bones vacances i fins a la tornada
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  3. Aquest risotto te que estar boníssim!!.
    Chus.

    ResponElimina
  4. Fa dies que no en faigi m'encanta! fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  5. Enhorabona, teniu un premi al meu blog!!!
    Chus.

    ResponElimina