dilluns, 24 de juny del 2013

Coca de Sant Joan

Ingredients per la coca
- 400 g farina de força
- 25 g de llevat
- 50 g de mantega
- 100 ml de llet
- 75 g de sucre, més per decorar
- 3 ous
- un pessic de sal
- 150 g de pinyons
- ralladura de la pell de llimona
- cireres confitades
- anís

Ingredients per la crema
- 500 ml de llet
- 100 g de sucre
- 40 g de farina
- 25 g de maicena
- 3 rovells d'ou
- 20 g de mantega
- pell de llimona
- una baina de vainilla

Preu aproximat: 10 euros


Aquest any hem decidit que no podia ser que éssent aficionats a la cuina no haguéssim provat mai de fer una coca de Sant Joan, així que hem aprofitat que feiem una mica de revetlla amb uns amics per estrenar-nos i portar nosaltres la coca! De les múltiples opcions de coques hem decidit fer-la de crema.

Per fer la coca començarem amb la massa mare, amb 3 cullerades de farina, mig got de llet i el llevat. Ho barregem bé i ho treballem fins que quedi una massa fina. Fem una pilota i la reservem aproximadament 1 hora, fins que dobli el seu tamany.

Mentrestant farem la crema: posarem a escalfar la llet a una cassola amb la vainilla i la pell de llimona. Ha d'estar molt calenta però sense arribar a bullir. Per altra banda, barregem en un bol tots els altres ingedients(rovells d'ou,sucre, farina i maicena) fins que quedi una mescla ben homogènia. Quan la llet ja sigui molt calenta, retirem la vainilla i la llimona i afegim la barreja, ho haurem d'anar remenant mentre cou durant uns 5 minuts. Després afegim una mica de mantega i deixem refredar a temperatura ambient.

Continuem amb la coca, afegim a la massa mare la resta de farina, dos ous, sucre, la mantega i un raig d'anís. Ho treballem sobre el marbre fins que deixi de ser una massa enganxosa i es converteixi en una massa homogènia de color groguenc. La reservem 15 minuts, durant els quals aumentarà el seu tamany. Després l'estirem amb l'ajuda d'un corró sobre la safata del forn. La pintem amb un ou batut i la tornem a reservar 1 hora més per a que segueixi creixent.

Ara ja la podem decorar, amb una mànega pastissera posarem la crema en forma de rombes, i omplirem els forats sense crema amb les cireres confitades, pinyons i sucre. La remullem amb unes gotes d'anís. 



Ara ja només queda posar-la al forn, que preescalfarem a 200º. Un cop posem la coca baixem la temperatua a 180º i la deixem a dins uns 15 minuts aproximadament. 


Que vagi de gust i bona revetlla!


2 comentaris:

  1. Ooooohhh!!! quin goig que fa aquesta coca, tot un éxit, segur!! petons,

    ResponElimina
  2. Ja tinc recepta per fer una bona coca per a la revetlla .....de Sant Pere. (je, je....)
    Petons
    Conxita

    ResponElimina