diumenge, 9 de juny del 2013

Amanida de maduixes amb pingüins

Ingredients per a 2 persones
- 100 g de rúcula
- 1/4 avocat
- 4 maduixes
- 2 barres de palmito

Ingredients per als pingüins
- 1 pastanaga
- formatge per untar
- olives negres sense pinyol


L'altre dia vam celebrar el sant de l'Alba, i com sempre, vam convidar a la família a fer un bon tiberi a casa. Normalment sempre fem un pica-pica per començar, amb varis plats o "platillos" que permetin fer un tastet, i després un segon plat. Com que de segon vam fer confit d'ànec, que ens agrada molt però és una mica contundent, el pica pica havia de ser més fresc i lleuger. Per tant, un dels plats que vàrem fer va ser aquesta amanida.


L'amanida porta una base de rúcula i incorpora avocat tallat a làmines ben fines, palmito a rodanxes i trosses de maduixa, per a donar-li el toc primaveral. Nosaltres ho vam servir amb una vinagreta de tota la vida, amb oli, sal i vinagre de mòdena (1 cullerada de vinagre per cada 3 d'oli).



Per acompanyar l'amanida i donar-li el toc divertit, vam construir uns pingüins ben divertits amb olives negres, formatge d'untar i pastanga. L'amic Lord Dalamar ens ho va ensenyar un cop en un sopar de tapes i la veritat és que sempre que els fem triomfem, ja que són molt divertits, lleugers i fàcils de menjar. Així que ja ho sabeu, quan ve la calor és temps d'amanides. (Encara que aquest any no n'ha fet gaire encara!) on profit!

3 comentaris: