Ingredients 6 persones:
- 1 pebrot verd petit
- 2 cebes petites
- 2 tomàquets madurs
- 4 dents d'all
- 750 g de fideus
- 1 kg musclos
- 500g de rossellona
- 300g de gambes pelades
- 1 sèpia mitjana
- allioli
- sal i oli
Preu aproximat: 12-15€
- 1 pebrot verd petit
- 2 cebes petites
- 2 tomàquets madurs
- 4 dents d'all
- 750 g de fideus
- 1 kg musclos
- 500g de rossellona
- 300g de gambes pelades
- 1 sèpia mitjana
- allioli
- sal i oli
Preu aproximat: 12-15€
Normalment a la vida s'ha de treballar per a després poder gaudir i descansar. Avui hem fet un plat per demostrar-ho: fideuà gandula, és a dir, amb tot ben peladet, per menjar-ho ben tranquils sense necessitat d'embrutar-nos les mans. Això sí, abans haurem de treballar...
Primer de tot els fideus, més fins o més gruixuts a gust del consumidor, els posem a la cassola i els fregim amb un mica d'oli fins que siguin ben morenos. Els retirem i a la mateixa cassola fregim les gambes pelades un minutet, també les retirem. Al mateix oli hi afegim el pebrot, la ceba i l'all i ho coem fins que sigui ben daurat.
Per altra banda, obrim musclos i rossellones en dues olles amb aigua. Un cop obertes, ens ajudem de la mateixa closca per anar retirant els bitxos i col·locant-los en un plat. Guardem l'aigua, la qual farem servir com a brou pels fideus.
Un cop la verdura ja està a punt hi afegim la sèpia tallada a trossos. Deixem que tregui el suc i es faci a poquet a poquet i finalment afegim el tomàquet. Ara ja tenim el sofregit acabat i podríem deixar la recepta aturada per seguir-la més endavant, si és que hem de fer alguna cosa o esperar convidats. Ens queda afegir els fideus i cobrir-los de brou fins que quedin tots submergits. Ho deixem que es vagi cuinant fins que els fideus estiguin fets (depèn del gruix) o s'acabi el brou. Un parell de minuts abans d'acabar afegim musclos, gambes i rossellones i remenem.
Ho servim amb una mica d'allioli i ja podem menjar, serà ràpid, perquè gairebé tota la feina ja està feta. Bon profit!
És una fideuà ben completa. Les fotos molt maques, fan venir ganes de menjar aquesta fideuà gandula. Petons.
ResponEliminaConxita i Jordi
A veure, per ser una fideuà gandula aquí hi poseu més fato del que hi posem nosaltres, així que s'haurà de comprovar si és tant bona com la pinta que fa!!
ResponElimina