diumenge, 19 de febrer del 2012

Fideuà gandula

Ingredients 6 persones:


- 1 pebrot verd petit
- 2 cebes petites
- 2 tomàquets madurs
- 4 dents d'all
- 750 g de fideus
- 1 kg musclos
- 500g de rossellona
- 300g de gambes pelades
- 1 sèpia mitjana
- allioli
- sal i oli


Preu aproximat: 12-15€



Normalment a la vida s'ha de treballar per a després poder gaudir i descansar. Avui hem fet un plat per demostrar-ho: fideuà gandula, és a dir, amb tot ben peladet, per menjar-ho ben tranquils sense necessitat d'embrutar-nos les mans. Això sí, abans haurem de treballar...

Primer de tot els fideus, més fins o més gruixuts a gust del consumidor, els posem a la cassola i els fregim amb un mica d'oli fins que siguin ben morenos. Els retirem i a la mateixa cassola fregim les gambes pelades un minutet, també les retirem. Al mateix oli hi afegim el pebrot, la ceba i l'all i ho coem fins que sigui ben daurat.

Per altra banda, obrim musclos i rossellones en dues olles amb aigua. Un cop obertes, ens ajudem de la mateixa closca per anar retirant els bitxos i col·locant-los en un plat. Guardem l'aigua, la qual farem servir com a brou pels fideus.

Un cop la verdura ja està a punt hi afegim la sèpia tallada a trossos. Deixem que tregui el suc i es faci a poquet a poquet i finalment afegim el tomàquet. Ara ja tenim el sofregit acabat i podríem deixar la recepta aturada per seguir-la més endavant, si és que hem de fer alguna cosa o esperar convidats. Ens queda afegir els fideus i cobrir-los de brou fins que quedin tots submergits. Ho deixem que es vagi cuinant fins que els fideus estiguin fets (depèn del gruix) o s'acabi el brou. Un parell de minuts abans d'acabar afegim musclos, gambes i rossellones i remenem.

Ho servim amb una mica d'allioli i ja podem menjar, serà ràpid, perquè gairebé tota la feina ja està feta. Bon profit!






2 comentaris:

  1. És una fideuà ben completa. Les fotos molt maques, fan venir ganes de menjar aquesta fideuà gandula. Petons.
    Conxita i Jordi

    ResponElimina
  2. A veure, per ser una fideuà gandula aquí hi poseu més fato del que hi posem nosaltres, així que s'haurà de comprovar si és tant bona com la pinta que fa!!

    ResponElimina