diumenge, 14 d’octubre del 2012

Espaguetis amb carbassa

Ingredients per a 4 persones:
- 500 g carbassa
- 500g d'espaguetis
- 3 cebes
- 1 poma
- Salsa de soja
- oli i sal 

Preu aproximat: 5 euros


Com cada dia 15 de mes els fogons de la bordeta ens proposa un ingredient diferent per a fer una recepta. Aquest mes ha tocat la carbassa. Acostumats a provar-la en purés o amanida, no és un ingredient que nosaltres fem servir gaire sovint, però que ens agrada molt sobretot pel toc de dolçor que aporta als plats. Avui hem decidit fer un plat de pasta de contrast amb el dolçor de la poma i la carbassa amanit amb salsa de soja i el resultat ha estat prou bo.

Comencem pelant i tallant a trossos petits les cebes, que posarem a sofregir a una paella gran amb una mica d'oli i sal. Mentrestant pelem la carbassa i la tallem a daus petits també, quan la ceba sigui rossa la afegim i rectifiquem de sal. Fem el mateix amb la poma, tot i que no cal pelar-la si la rentem bé, i l'afegim al cap d'una estona quan la carbassa sigui cuita, doncs no volem que la poma perdi la frescor.

Bullim la pasta en aigua en sal, la passem pel colador per eliminar l'excés d'aigua i la posem a la paella barrejada amb tot el sofregit. Durant un parell de minuts anem barrejant bé tot el contingut. Per emplatar col·loquem al centre del plat un bon munt dels espaguetis amb els sofregit, tirem un bon raig de salsa de soja i coronem am una mica de cibulet. També es pot acompanyar amb formatge parmesà.
Bon profit! 

7 comentaris:

  1. Bona idea de fer-la amb spaguettis!!! m'agrada i ha d'estar bona amb el cibulet i el parmesà...la pasta que bona és!

    ResponElimina
  2. Es veuen molt bons aquests espaguetis i molt diferents. S'hauran de provar de fer.
    Conxita

    ResponElimina
  3. Esto sólo puede estar buenísimo, así que será una buena idea prepararlo algún día y probarlo.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  4. Molt rebé parella...em fèieu patir tant temps sense publicar ;-)
    Abraçus
    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil Jordi no pateixis és que som una mica anàrquics amb això de les publicacions. Ara que ve el fred intentarem fer-ho de forma més ordenada una per setmana que és l'habitual.

      Elimina
  5. Aquests espaguetis han de ser boníssims, la carbassa ens enamora!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina