diumenge, 4 de novembre del 2012

Pintxo de tardor

Ingredients per a 4 persones:
- 2 botifarres
- 2 moniatos petits
- raïm
- 100 ml de llet
- sal, oli i pebre

Preu aproximat: 4 euros


Amb l'arribada de cada estació, els productes de temporada prenen el protagonisme a la cuina. Els més característics ens traslladen, només tastar-los, als nostres records més profunds de cada estació. En aquest cas hem fet una recepta amb moniato, que a nosaltres ens recorda a la castanyada, als colors vermells i grocs dels arbres, a la olor de bosc mullat després de la pluja...

Avui hem fet un pintxo amb moniato, botifarra i raïm. Comencem escalivant els moniatos al forn, a 200ºC durant 1 hora i 30 minuts (si són molt grans necessitaran una mica més). Un cop cuits eliminarem la pell i els col·locarem a una cassola amb un raig de llet i ho escalfarem fins a que trenqui el bull. Salpebrem i ho passem per la batedora fins aconseguir la textura de puré que vulguem. Per altra banda tallem les botifarres a trossos de dos dits de gruix i els passem per la paella a foc viu. Passem també per la paella el raïm després de rentar-lo.

Per muntar el plat col·locarem el puré al fons del plat, i col·locarem amb un escuradents un tros de botifarra i raïm a sobre. Ho servim ben calent com a aperitiu abans de dinar, o acompanyat d'un parell de pintxos variats per a sopar. Bon profit!

5 comentaris:

  1. Quina combinació de gustos més sorprenent!!
    A mi a vegades em costa provar contrastos de dolç i salat, però al final sempre m'acaben agradant.
    Ptns!!

    ResponElimina
  2. A Can Misèries ho feu molt bé: m'agrada el preu de 4 €. Qualitat i economia.
    Bona setmana nens (us ho puc dir perquè sou molt jovenets),
    Nani
    Ei, quan pugueu treieu això de la comprovació de robot. Gràcies, és més fàcil comentar.

    ResponElimina