dijous, 3 de gener del 2013

Pad Thai

Ingredients per a 2 persones:
- 250 g de tallarins d'arròs
- 2 pastanagues
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó
- 2 cebes tendres
- 1-2 chilis 
- 2 ous
- 1 llimona
- salsa de soja
- avellanes i ametlles per a la picada
- cibollet

Preu aproximat: 3-5 euros



Comencem tallant totes les verdures en juliana ben fina, hem de ser curosos ja que tindrem la verdura poc temps al foc per evitar que s'estovi massa i per tant volem que sigui ben fineta per a que es cuini més ràpid sense que quedi crua. Posem una paella gran (l'ideal seria un wok) amb un raig d'oli i hi afegim chili segons el grau de picant que vulguem (1-2 per a un plat normal, 3-4 per un plat molt picant, si no ens agrada el picant no en posem!). Anem incorporant la verdura de més dura a tova: primer la pastanaga i deixem coure 2 minuts, després el pebrot verd, el carbassó i finalment la ceba tendra.



Per altra banda bullim aigua en una cassola i hi afegim les tallarines, les quals courem el temps indicat al paquet (en el nostre cas 8 minuts). Escorrim i afegim les tallerines a les verdures, hi posem un raig generós de salsa de soja, ho barregem bé i deixem coure 2 minuts. Per separat posem dos ous a un bol i els batem. A la paella col·loquem tots els ingredients a un costat forman un munt i posem l'ou a l'altre per a que es cogui ràpid i de manera uniforma. Quan comenci a quatllar el trenquem en trossets amb l'ajuda d'una cullera i ho barregem amb les tallarines.

Col·loquem les tallarines a un plat, acompanyat d'un tros de llima o llimona, una mica de cibollet i una picada de fruits secs (cacahuets, ametlles, avellanes, el que tinguem hi anirà bé: ben esmicolats amb un morter). A la taula portem la salsa de soja per si algú en vol una mica més. Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. M'encanta el pad thai, però no l'he menjat mai amb picada d'ametlles i avellanes i això li deu donar un toc molt especial.

    ResponElimina
  2. Me parece original y deliciosa esta exótica receta.
    Petons i Bon Any.

    ResponElimina
  3. Què bons, aquests plats amb molta verdureta...

    ResponElimina
  4. Aquests plats casolans amb un tunejat exòtic son la bomba!!! Entreu l'any amb molt bon peu...hehehe

    ResponElimina
  5. Apunteu-me 4 xilis per a mi, m'agrada llepar el foc de l'infern XD
    Al wok ha de quedar deliciós!

    ResponElimina