dilluns, 18 de febrer del 2013

Rap amb romesco

Ingredients per a 4 persones:
- 4 cues de rap
- 8 gambes
- 2 cebes
- 1/2 l de caldo de peix
- 1 cabeça d'alls
- 4 tomàquets 
- 20g ametlles
- 20 g avellanes
- oli, sal i pebre
- brandi

Preu aproximat: 12-15 euros



Avui ens estrenem amb el rap a Can Misèries, no és molt habitual fer-lo a casa degut al seu alt preu, per sort si el compres congelat és bastant més assequible.

Per començar el plat posem oli en una cassola i fregim un minut per banda les gambes a foc viu, les retirem. Al mateix oli hi posem la ceba picada ben petita per a que es dori. Per altra banda posem el forn a 200º i escalivem la cabeça d'alls i tomàquets.

Pelem els tomàquets i els alls i els triturem juntament amb les ametlles, les avellanes, sal i una mica d'oli. Un cop la ceba ja es cuita hi tirem un raig de brandi i el brou de peix. Quan arrenqui el bull hi posem les cues de rap i desfem el romescu al caldo. Ho deixem coure a foc suau 20 minuts. Els últims 5 minuts afegim les gambes. El millor d'aquesta recepta és el suc que queda molt gustós, així que podeu acompanyar amb patates com nosaltres, arròs o la sempre infalible llesca de pa. Bon profit!

4 comentaris:

  1. Vaya buen plato de rape,que bueno se ve. Yo también lo compro congelado por que el fresco esta como el oro, prohibitivo. Pero una vez cocinado así, parece gloria bendita
    Besos.

    ResponElimina
  2. és una recepta exquisida.
    Tinc una cua de rap que vaig comprar el dissabte a Caprabo, "fresca", ja que estava d'oferta i em va sortir molt bé de preu. Provaré la vostra recepta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Rap i "romescu", això és molt tarragoní! M'agrada,
    Nani

    ResponElimina
  4. Mmmm! Quina bona pinta que fa! Què puc venir a sopar?
    Petons
    Conxita

    ResponElimina