diumenge, 5 de febrer del 2012

Filet de porc amb salsa de pomes i ceba

Ingredients per a 4 persones:


- 1 filet (solomillo) de porc sencer 
- 3 pomes golden
- 3 cebes mitjanes
- Conyac
- sal, pebre i oli


Preu aproximat: 10-12€




Avui farem rostit, carn ben tendra amb salsa, sense ossos ni tendrums, ben fàcil de menjar. Per fer-ho farem servir una cassola gran de rostir, gruixuda i que reparteixi bé l'escalfor. És important que tingui tapa per evitar que la carn quedi seca.

La recepta d'avui és molt fàcil, gairebé no porta feina i a més a més, un cop feta es pot guardar i escalfar i queda igual de bona. Primer de tot posarem oli a la cassola i amb el foc ben viu marcarem una mica el filet per totes les bandes durant un parell de minuts. Després baixarem el foc i afegirem la ceba tallada a trossets mitjans. Sal-pebrem el conjunt al nostre gust. Tapem i deixarem coure uns deu minuts. Després afegim les pomes també tallades igualment a trossets mitjans i mig got de conyac. Tapem altra vegada i deixem coure aproximadament una hora (en funció del gruix del filet farà falta una mica més o menys de temps). Només cal que, cada 10 minutets, hi fem un cop d'ull i li donem mitja volta per a que es faci pels 4 costats. La gràcia de coure'l tapat és que el vapor que surti del suc de rostir torni a caure sobre el filet i d'aquesta manera no perdem salsa ni se'ns ressequi la carn.

Un cop acabat, retirem el filet a una taula per tallar-lo a rodanxes. La salsa es pot servir directament amb els trossets de ceba i poma, o bé passada per la batedora de tal manera que quedi una crema cobrint completament la carn.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. M'encanta el filet de porc. Es una carn molt gustosa i bé de preu. Si a més dieue que surt tendre fet amb ceba i poma, s'haurà de provar.
    Gracies per la idea.
    Conxita

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina