diumenge, 16 de juny del 2013

Peus de porc amb cargols

Ingredients per a 4 persones:
- 2 peus de porc
- 6 salsitxes
- 500g de cargols
- 3 cebes
- 2 dents d'all
- 2 talls de cansalada
- 150 ml de salsa de tomàquet
- 2 bitxos
- conyac
- oli, sal, pebre i una guinda

Preu aproximat: 12-15 euros


Avui hem decidit fer-nos un homenatge i hem fet tot un festival de la closca! Un plat boníssim d'aquells que acabes sucant pa i llepant-te els dits. 


Per començar pelem i tallem les 3 cebes i les posem a la cassola a sofregir durant uns 30 minuts, per a que sigui ben rossa. També hi posem els alls tallats a làmines. Per altra banda, tallem les salsitxes i la cansalada a trossets petits. Quan la ceba ja sigui feta, la reservem a un costat i posem a fregir la carn, també volem que quedi torradeta per a treure tot el seu gust. Un cop ja sigui daurada, tornem a posar la ceba, sal, uns grans de pebre sense moldre i el bitxo per a que tingui un toc picant. Ho barregem tot i afegim el cargols.



Després de 3 o 4 minuts, quan ja hagi agafat temperatura hi posem el tomàquet fregit, un got de cognac i mig got d'aigua. A continuació col·loquem els peus de porc ja vuits prèviament a sobre i tapem la cassola. Ho deixarem així, a foc suau, durant 1 hora. Ho anem vigilant per a que no s'enganxi i podem afegir una mica més d'aigua si veiem que es beu tot el suc. 



I després només queda gaudir tranquil·lament amb una copa de vi negre del tiberi. Que vagi de gust!


3 comentaris:

  1. Què bo!!!!No se si m'agraden més els peus de porc o els cargols però totes dues coses juntes és espectacular.
    Per cert, i la guinda?
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  2. mmmm he de dir que quan vius fora de casa veure aquests plats fan venir una gran "morrinya". A vegades es difícil poder fer les receptes casolanes al peu de la lletra i acabes adaptant-les com per exemple com menjar el asado del dia desprès i que no estigui sec? doncs que fagi un bon xup-xup amb samfaina i ja tenim la recepta de fusió jajaja
    La veritat és que des del stic.cat és decobreixen blogs tan interessant com el vostre, el qual des de ja tindré en compte pels pròxims menus!
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina