diumenge, 17 de juny del 2012

Bacallà gratinat amb allioli

Ingredients per a 4 persones:
- 4 talls de bacallà dessalat
- 2 cebes
- 2 tomàquet
- farina
- allioli

Preu aproximat: 10 - 12 euros


Avui mengem el nostre peix favorit: el bacallà! El farem amb una recepta fàcil i que queda molt bona. A més,  si tenim convidats ho podem preparar abans ja que es conserva molt bé. 

Per començar agafarem els trossos de bacallà i els netejarem bé sota un bon raig d'aigua. Després els eixuguem bé amb l'ajuda d'una drap net o paper i els enfarinem. Posem a una paella amb oli abundant i quan sigui ben calent hi posem els trossos de bacallà, que fregirem pels dos costats fins que siguin ben doradets. Després els retirem a un plat amb paper absorvent per retirar l'excés d'oli.

A la mateixa paella i amb el mateix oli, baixarem el foc i posarem la ceba tallada a trossets petits per sofregir-la. La deixarem a foc suau una bona estona, i quan ja sigui ben fregida, afegirem el tomàquet. El podem posar ratllat o fregit, simplement si el posem fregit anirem molt més ràpid. 

Agafarem una safata per anar el forn, nosaltres fem servir una de vidre, omplirem la base amb el sofregit de ceba i tomàquet i a sobre col·loquem els trossos de bacallà fregit. Amb una cullera cobrim els trossos de bacallà amb una capa abundant d'allioli, no tingueu por de posar força quantitat ja que quan es gratini al forn perd la fortor a all.      

Posem la safata al forn i gratinem el bacallà 5 minuts, tot just perquè s'escalfin els ingredients i es torri l'allioli.

Bon profit!                                                                                                                                 

4 comentaris:

  1. Deliciós, estic amb vosaltres amb això de posar-hi all-i-oli sense pietat, un cop gratinat no es troba tan fort :-)
    El bacallà fa uns anys era menjar de pobres... i ara està pels núvols (just al revés que el pollastre, ara més assequible que mai).

    ResponElimina
  2. El bacallà també és un dels plats de més èxit a casa i amb l'allioli gratinat, exquisit sens dubte.
    Conxita

    ResponElimina
  3. Te molt bona pinta amb l'acompanyament de ceba i tomàquet. Merci!

    ResponElimina
  4. exquisito,les agradezco su enseñanza ,la cual siempre es positiva y efectiva

    ResponElimina