diumenge, 9 de setembre de 2012

Arròs mariner aromatitzat amb cervesa

Ingredients per a 4 persones:
- 1kg de musclos
- 12 gambes
- 2 pebrots verds
- 2 cebes
- 4 tassesd'arròs
- 1 all
- 500 ml de cervesa
- oli, sal i pebre

Preu aproximat: 8-10 euros


Cuina amb cervesa: normalment estem acostumats a afegir a les nostres receptes begudes que normalment utilitzem per beure com vi o licors per aromatitzar els plats. Avui utilitzarem la cervesa, que a part de ser molt bona ben fresca per fer l'aperitiu, ens pot donar un toc especial a les nostres receptes.

Per fer aquest arrosset, començarem pelant i traient els caps de les gambes, aquests últims els col·loquem a una paella amb oli d'oliva per sofregir-los, ja que ens ajudaran a fer la base del plat. Tallem pebrot verd i ceba a trossos ben petits i els incorporem a la paella on, amb l'ajuda d'una forquilla aixafem bé els caps de les gambes per extreure'n tot el sabor.

Per altra banda, posem a una olla els musclos un cop netejats, afegim sal, pebre un dit d'aigua i un dit de cervesa. El suc de cocció dels musclos serà el brou que utilitzarem per coure l'arròs.

Quan el sofregit ja sigui ben daurat, traiem els caps de les gambes de la paella i afegim l'arròs, el qual fregirem durant 2 minuts aproximadament. Com sempre, una tassa d'arròs per persona. Afegirem en primer lloc dos gots de cervesa per a començar la cocció. Un cop l'arròs hagi absorbit el líquid hi posarem el brou dels musclos fins a tenir el doble de líquid que d'arròs més una tassa de brou de propina. Tapem, foc suau i ho deixem coure 15-18 minuts.

Els darrers preparatius del plat es fan a l'últim moment, per una banda posem una mica d'oli a una paella a foc ben viu i hi posem les gambes pelades, 30 segons per cada costat. Per altra, posem els musclos ja sense closca a l'arròs i els barregem. Per muntar el plat hem fet servir un motlle rodó on hem col·locat l'arròs amb els musclos. A sobre, les cues de gamba. Ho amanim amb unes gotes de l'oli de fregir les gambes. Per decorar, un parell de musclos amb closca a un costat del plat i una mica d'oli amb pebre vermell fent un cercle al voltant de l'arròs.

Ja veureu quin plat més bo i quin toc cerveser més interessant! Que vagi de gust.

Recepta finalista en el concurs de blogaires de la revista CUINA.

6 comentaris:

  1. Felicitats finalistes!! els meus http://www.iavuiquecuino.com/2012/09/raviolis-de-civet-de-senglar-amb-salsa.html no han estat a l'alçada!!

    Sort!

    ResponSuprimeix
  2. Doncs aquest arroç mariner no té res que envejar...te una pinta estupenda!!!!!
    Gràcies per la felicitació!!!
    Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  3. Hola!! Gràcies pel vostre comentari al meu blog. Em quedo per aquí una estona a veure el vostre.
    Una abraçada!
    Eduard.

    ResponSuprimeix
  4. Va ser tot un plaer conèixer-vos a la familia tota. Alba i Oriol, sou joves i amb ganes de fer coses. Teniu tota una vida per endavant. A mi ja m'hagués agradat a la vostra edat fer un arròs tan bo com aquest. Segur que ens tornarem a veure!
    Una abraçada,
    Nani
    Ja em vaig fer seguidora vostra quan vaig saber d'on venieu...

    ResponSuprimeix
  5. Ep, això de posar cervesa a l'arròs no ho he fet mai. N'havia posat en cuinats al forn, però mai m'havia passat pel cap de fer-ho amb arròs. A la llista de pendents!

    ResponSuprimeix
  6. Ho provaré, perquè té una pinta extraordinaria!!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix