diumenge, 21 d’abril de 2013

Espaguetis affumicata

Ingredients per a 4 persones:
- 500 g d'espaguetis
- 2 cebes
- 200 g de salmó fumat
- 200 g de xampinyons
- 200 ml de nata per cuinar
- 200 g de formatge parmesà
- nou moscada, orenga, oli, nou moscada, sal i pebre

Preu aproximat: 5 euros


Fa gairebé un mes que no hem pogut fer cap post, i és que hem estat molt entretinguts aquestes darreres setmanes. Per vacances vàrem anar al Canadà, a la costa est, així que durant 10 dies ens vam dedicar a provar menjars llunyans d'altres terres. Després un parell de caps de setmanes molt ocupats i per acabar uns dies sense Internet! Però tornem amb força i avui fem un post ben bo i econòmic.

Per començar tallarem les cebes en juliana i les posarem a sofregir amb oli en una paella. Després volem que no es notin amb la salsa, així que les tindrem força estona a foc baix entre 30 i 45 minuts. Quan ja la tinguem llestes afegim els xampinyons, ben nets i tallats a làmines. Esperarem a què deixin anar tota l'aigua i que aquesta s'evapori, llavors quan comencin a agafar coloret hi posem la crema de llet. Immediatament les tires de salmó fumat que ja haurem preparat. Posem sal, pebre i nou moscada i apaguem el foc. Només amb l'escalfor residual de tots els ingredients ho barregem bé amb cura durant un parell de minuts.

Bullim la pasta en aigua abundant, 1 litre per cada 100 grams. Nosaltres quan fem pasta fem una mica de pica pica o amanida i pasta com a plat únic, així que posarem 125 grams de pasta per persona.

Servim la pasta en un plat, hi posem la salsa per sobre, una mica de parmesà en pols i orenga per donar un toc de frescor. Que vagi de gust!



3 comentaris:

  1. Una boníssima proposta !!! Teniu facebook, per cert? em quedo com a seguidora :)

    Anna - https://www.facebook.com/comencasa365

    ResponElimina
  2. M'encanta el salmó tant fumat com fresc i la pasta també així que aquesta recepta la trobo molt bona.
    Què vol dir affumata?
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  3. aquests espaguetis a casa serien èxit assegurat, segur que algun dia de la setmana vinent els farem!

    ResponElimina