diumenge, 20 de maig del 2012

Esqueixada de bacallà

Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de bacallà esqueixat
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot vermell
- 100 g olives negres
- 3 tomàquets madurs

Preu aproximat: 8-10 euros


Ja arriba el bon temps, i amb la calor les ganes de menjar fresc i lleuger. Per això avui farem un dels nostres plats freds preferits: esqueixada de bacallà. És boníssim, fàcil i molt sa, per tant, un pla ideal!

L'ingredient més important de la recepta és evidentment el bacallà, nosaltres el comprem al mercat esqueixat i remullat al bacallaner de tota la vida que el fa boníssim. La recepta és molt fàcil, ja que es tracta d'una amanida on tots els ingredients es serveixen en cru, per tant, només haurem d'ocupar-nos que la presentació del plat sigui bona. I és que la cuina entra primer per la vista!

Nosaltres hem tallat a dauets ben petits tots els ingredients i els hem emplatat amb l'ajuda d'un motlle circular un damunt l'altre per colors: vermell de tomàquet, blanc de ceba tendra, verd i vermell de pebrot. Al damunt de tot hem posat les tires de bacallà i finalment les olives negres coronant. 

Per amanir ho farem amb un bon raig d'oli d'oliva verge, i si volem fer-ho més original, podem decorar el plat amb una mica de pesto o d'olivada.

Bon profit!

3 comentaris:

  1. Quina foto i quina presentació! Venen ganes de menjar aquesta saludable i refrescant esqueixada.
    Petons

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta la foto! Vénen ganes de sortir a comprar bacallà ara mateix!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  3. que bona la esqueixada , ara per l'estiu és un dels plats estrella de casa, molt maca la presentació

    ResponElimina