dimarts, 1 de maig del 2012

Pollastre amb ametlles i fideus d'àrròs

Abans de la recepta, avui volem agraïr al programa "El món a RAC1" la menció que va fer a aquest bloc divendres passat. Tot just faltaven 5 minuts per les 8 del matí quan vam sentir que a la secció "a cop de clic" recomenaven Can Misèries. Ens va fer molta ilusió, així que moltes gràcies! Ara sí anem amb la recepta...


Ingredients per a 6 persones:
- 1kg de pit de pollastre
- 2 pebrots verd
- 3 cebes
- 3 pastanagues
- 500 g de fideus d'arròs
- 100 g ametlles
- 150 ml salsa de soja
- 50 ml de salsa de ostres
- pebre i oli


Avui fem una plat amb gust asiàtic, el qual podem menjar per tot l'est d'àsia amb diferents varietats, estils i receptes. Per fer-ho utilitzem fideus d'arròs, que no s'acostuma a utilitzar al nostre país, però que fàcilment adopten el gust dels condiments amb que es cuinen i permetem que el plat pugui ser complert i únic. Comencem...

Tallem el pollastre a trossos petits i el fregim amb un raig d'oli. Nosaltres hem fet servir pit de pollastre per a que fos més fàcil, encara que si hi posem la part de la cuixa, quedarà més gustós. El reservem.

Pel·lem i tallem les pastanagues i les posem a coure a una paella gran (l'ideal seria fer-ho a un WOK). Aquest cop no afegirem sal en cap moment a la recepta, ja que després posarem salsa de soja i ja és molt salada. A continuació afegim el pebrot verd i la ceba tallat a tires. Quan tot sigui daurat, però sense coure en excés (volem que la verdura mantingui un punt cruixent), afegim el pollastre que prèviament hàviem fregit.

En paral·lel hem posat a bullir aigua en un bol, i quan ha arrancat li hem apagat el foc i posa't els fieus d'arròs uns 5 minuts per a què s'estovin. Un cop cuits, els escorrem i els afegim a la paella i els barregem bé amb els altres ingredients. Afegim la salsa d'ostres i la de soja i ho deixem coure tot plegat 5-7 minuts.

El plat ja està llest per servir ràpidament, doncs l'hem de menjar calent. Pels amants del picant, podem afegir al principi un parell de pebrotets picants. Prepareu els bastonets de fusta i bon profit!

3 comentaris:

  1. no he menjat mai aquest tipus de fideos.....felicitats per la menció a la radio

    ResponElimina
  2. Aquests fideus han d'estar boníssims i la foto ha quedat ben maca.
    Felicitats per la recomanació a RAC 1. La feina ben feta té recompensa.

    ResponElimina
  3. Un plato delicioso y ha de estar muy bueno. Tenéis unas recetas a parte de económicas muy ricas así que me quedo por vuestro blog a dar una vuelta.
    Felicidades y saludos.

    ResponElimina