diumenge, 4 de novembre de 2012

Pintxo de tardor

Ingredients per a 4 persones:
- 2 botifarres
- 2 moniatos petits
- raïm
- 100 ml de llet
- sal, oli i pebre

Preu aproximat: 4 euros


Amb l'arribada de cada estació, els productes de temporada prenen el protagonisme a la cuina. Els més característics ens traslladen, només tastar-los, als nostres records més profunds de cada estació. En aquest cas hem fet una recepta amb moniato, que a nosaltres ens recorda a la castanyada, als colors vermells i grocs dels arbres, a la olor de bosc mullat després de la pluja...

Avui hem fet un pintxo amb moniato, botifarra i raïm. Comencem escalivant els moniatos al forn, a 200ºC durant 1 hora i 30 minuts (si són molt grans necessitaran una mica més). Un cop cuits eliminarem la pell i els col·locarem a una cassola amb un raig de llet i ho escalfarem fins a que trenqui el bull. Salpebrem i ho passem per la batedora fins aconseguir la textura de puré que vulguem. Per altra banda tallem les botifarres a trossos de dos dits de gruix i els passem per la paella a foc viu. Passem també per la paella el raïm després de rentar-lo.

Per muntar el plat col·locarem el puré al fons del plat, i col·locarem amb un escuradents un tros de botifarra i raïm a sobre. Ho servim ben calent com a aperitiu abans de dinar, o acompanyat d'un parell de pintxos variats per a sopar. Bon profit!

5 comentaris:

  1. Quina combinació de gustos més sorprenent!!
    A mi a vegades em costa provar contrastos de dolç i salat, però al final sempre m'acaben agradant.
    Ptns!!

    ResponElimina
  2. A Can Misèries ho feu molt bé: m'agrada el preu de 4 €. Qualitat i economia.
    Bona setmana nens (us ho puc dir perquè sou molt jovenets),
    Nani
    Ei, quan pugueu treieu això de la comprovació de robot. Gràcies, és més fàcil comentar.

    ResponElimina
  3. Que buena pinta, rico rico!!
    Saludos

    ResponElimina