dissabte, 19 de gener del 2013

Tartifllete

Ingredients per a 4 persones
- 1Kg i mig de patates
- 200 ml de nata per a cuinar
- 400 g de bacon
- 2 cebes
- 1 formatge Roblochon
- sal, oli i pebre

Preu aproximat: 7-9 euros




Per cap d'any vam anar a esquiar a Andorra, i aprofitant que passàvem per allà vam comprar tota mena de productes francesos que aquí no s'acostumen a trobar. Sempre que en tenim la oportunitat ho fem, doncs així podem provar noves receptes d'altres llocs. Aquest cop vam comprar Roblochon, un excel·lent formatge francès (quin no ho és?) per a fer la recepta que ara us explicarem: La Tartiflete. Alerta! És boníssim, però es tracta d'un plat molt calòric que podem menjar de tant en tant, i sempre després de fer un bon exercici.

Per començar pelem les patates, les rentem bé i les posem a una olla amb aigua a bullir fins que siguin cuites. Per altra banda tallem ceba a trossets ben petits i la posem a sofregir amb una mica d'oli. Quan ja sigui ben cuita afegim el bacon i ho deixem una estona més fins a que quedi ben daurat.

Un cop cuites les patates les colem i assequem bé, i les anem tallant a làmines d'aproximadament 1 dit de gruix. Posem una capa sencera cobrint la superfície d'una safata apta per a forn. A continuació posem una mica de la ceba i bacon per sobre (aproximadament la meitat). Seguim fent una altra capa de patates a làmines. Posem la resta de bacon i ceba i la resta de patates. Afegim la nata, cobrint de manera homogènia tota la safata. Finalment partim el formatge en dos i posem les dues meitats sobre les patates.

Ara només queda engegar el forn a 200º i posar la safat durant uns 8-10 minuts, amb la funció de gratinar els 2 últims minuts. Us recomanem de tenir-ho preparat (sense fornejar) abans d'una excursió a la muntanya ara a l'hivern, no hi ha res millor al tornar! Bon apetit!



4 comentaris:

  1. Ep, esto tiene un aspecto estupendo. Pregunta retórica: está tan rico como parece?.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  2. Això té una pinta de començar a menjar i no parar...
    Nani

    ResponElimina
  3. Ostres tu!!! això és la bomba...em recorda el "Dauphinoise gratin"

    ResponElimina