diumenge, 28 d’abril del 2013

Costella de porc amb reducció de taronja

Ingredients per a 4 persones


1 pany de costelles tallades pal a pal 
500 ml de suc de taronja 
100 g de mel 
sal i pebre

Preu aproximat: 6 euros


L'altre dia vàrem assistir a una classe magistral del xef Pep Nogué al espai del consum dels supermercats Bon Preu. La veritat és que les seves classes són molt enriquidores pels trucs que explica i per la passió que hi posa. A més a més, és un xicot molt trempat que fa que les classes siguin molt divertides. Va fer una recepta que ens va cridar molt l'atenció i que tant bon punt la vàrem tastar ja vam decidir d'incloure-la al nostre repertori de Can Misèries.

La costella de porc és un producte molt barat que podem comprar fàcilment a qualsevol carnisseria o supermercat i que normalment l'aprofitem per fer una base per un arròs. Aquí però la farem de plat principal. Per començar tallem les costelles una a una i les posem a una olla amb aigua i sal. Les bullim a foc molt suau durant 3 hores, d'aquesta manera aconseguirem que siguin molt tendres.

Per altra banda preparem una reducció de suc de taronja amb mel en un cassó a part, durant aproximadament uns 30 minuts. Quan la costella sigui feta, la col·loquem a una plata per anar al forn, tot eliminant l'aigua de la cocció. Per sobre hi posem la reducció de suc de taronja. Ho posem al forn 15 minuts a 180º. Per a que no quedi sec ho anirem remullant amb una cullera. Els últims 5 minuts posem el gratinador per aconseguir que es torri una miqueta la carn.

El resultat és boníssim, una carn tendra que es desfà a la boca, amb el toc de torrat del forn i el gust de la taronja. Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. senzilla i exquisida recepta
    Bona sertmana

    ResponElimina
  2. És veritat la costella de porc, es una carn de "luxe" pel seu gust però a molt bon preu.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  3. Fa molt bona pinta!! :) M'he passejat pel vostre bloc i m'agrada! Per això us he nominat per un premi. Espero donar-vos una alegria... ho trobareu al meu bloc: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/p/gratitud.html
    Salutacions

    ResponElimina