diumenge, 14 de juliol del 2013

Arròs amb conill

Ingredients per a 4 persones:
- 1 conill
- 500 g d'arròs
- 1 ceba gran
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 1l de brou
- 1/2 got de vi negre
- all i julivert
- pebre, oli i sal

Preu aproximat: 7-9 euros




El conill és una de les carns més sanes, ja que no porta gairebé greix, i per tant es pot incloure en les dietes per perdre pes. Tot i que es pot cuinar de moltes maneres diferents (amb mostassa, amb xocolata, a "l'ajillo", etc.) avui el prepararem en arròs, que també queda molt bé.

Començarem tallant el conill a trossos mitjans, per al qual cosa haurem de fer servir un bon ganivet, i donar-li un forts cops. Posarem oli a la paella i daurarem ben daurat el conill per tots els costats, deixi anar gust. Quan ja sigui torradet afegirem la ceba i el pebrot a la paella i els sofregirem fins a que perdin tota l'aigua (per evitar que estovin l'arròs). Després afegirem el tomàquet ratllat i el deixarem coure una estona més. 

Afegim l'arròs a la paella i el fregim durant uns minuts per a que es barregi bé amb tots els ingredients. Després hi podem afegir mig got de vi negre, per a donar-li encara més aroma d'un plat de muntanya, i aigua fins a tenir el doble de brou que d'arròs. Rectifiquem de sal i ho deixem coure 13 minuts. Mentrestant preparem la picada d'all i julivert amb l'ajuda d'un morer. Afegim la picada a l'arròs i ho deixem coure 3-4 minuts més. La picada ens aportarà més potència al sabor de l'arròs.

Deixem reposar l'arròs 5 minutets i ja el podem menjar. Un plat ben complert amb cereals, verdures i carn que bé pot ser plau únic, amb per exemple una mica de gaspatxo com a entrant! Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Es veritat, quan pensem en carns blanques, amb poc greix sempre pensem en el pollastre i en el gall dindi, però sovint ens oblidem del conill (al menys a mi em passa) i és una carn molt saludable i amb unes proteïnes d'alt valor biològic i com vosaltres molt bé dieu molt gustosa i amb poc greix. I amb arròs, deu estar boníssim, l'haurem de provar.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  2. 1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.


    Benvolguts Alba i Oriol,



    Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).

    Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


    Us animem a enviar i/o encoratjar a amants de la gastronomia receptes i/o fotografies amb tòfona negra al concurs. El termini finalitza el proper 10 de desembre.


    També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa


    Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors, i us convidem a gaudir de la 6a fira de la tòfona el cap de setmana del 21 de desembre (dissabte tot el dia) i 22 (diumenge, matí), amb una agenda plena d'activitats, entre elles, cursos de cuina gratuïts amb degustacions. Aquest any tindrem el restaurant les Cols d'Olot. No us ho perdeu!


    Salutacions,


    Virtuts Saez

    Tècnica de turisme

    Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost

    Tel 938-811-257

    Fax 938-812-094

    saeznv@diba.cat

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina