diumenge, 25 de març del 2012

Pizzes casolanes

Ingredients per a la massa:
- 250 g de farina
- 1 sobre de llevat fresc
- 100 ml d'aigua
- sal i sucre


Preu aproximat per pizza: 5 €


Avui hem celebrat Sant Oriol amb la família i hem decidit fer-ho amb un tast de diferents pizzes casolanes. Tothom coneix la pizza, però poca gent s'atreveix a fer-la a casa, per la feina que porta. La veritat és que un cop es prova veureu que no costa tant i que el resultat fa que valgui a pena. Nosaltres avui hem fet 4 pizzes:

  • 4 formatges: Tomàquet, Mozzarella, Camembert, formatge de cabra, formatge blau i orenga.
  • Capritxosa: Tomàquet, Mozzarella, pernil dolç, xampinyons, tàperes i orenga.
  • Tonyina:Tomàquet, Mozzarella, tonyina, ceba, olives negres i orenga. 
  • Verdures especial: Tomàquet, Mozzarella, ceba, pebrot, carxofes, calçots i orenga. 



Per fer la massa col·loquem tots els ingredients en un bol i els barregem. En un començament la mescla s'enganxa molt a les mans, però hem de seguir barrejant fins que quedi ben homogeni i deixi d'enganxar-se, després la seguim amassant una estona i la reservem una mitja hora a la nevera. Finalment, amb l'ajuda d'un corró, l'estenem sobre un paper vegetal de la mida de la safata del forn. 

 Després escampem el tomàquet amb una cullera per la superfície de la massa. Hi posem mozzarella ratllada i els diferents ingredients de cada pizza en cru. Per la pizza de verdures, hem aprofitat que era època de calçots per col·locar-ni uns quants a sobre. Els calçots ja els havíem cuit al forn durant 30 minuts, i després els hem pelat. Com que ja eren fets, no els hem posat al principi a la pizza, sinó els darrers minuts.


Pre-escalfem el forn a 200º i posem cada pizza durant 12-14 minuts. Les acompanyem amb oli picant (oli masserat amb alls, chili, pebre i llorer durant 3 mesos). Bon profit!

1 comentari:

  1. Tens tota la raó del món en que poca gent s'atreveix a fer-la a casa i és de lo més senzill. Jo fins que no vaig anar a viure a Argentina que ni se m'havia passat pel cap fer pizza a casa però quan et trobes que la massa és gruixuda i que només combinen 4 ingredients, aprens a fer-la tu i al teu gust!Bé, per ser, sincers ara ja innoven una mica més...
    Menjar en argentí

    ResponElimina